Potrebno je
za koru:
8 jaja, 400g šećera, 8 kašika mlake vode, 2 kašičice kakaoa, 250g brašna, 1/2 praška za pecivo
za krem:
1/2l mleka, 2 pudinga od vanile, 150g šećera, 1 margarin, 2 vanil šećera
za glazuru:
150g čokolade,3 kasike ulja, kokos
Umutiti belanca sa šećerom, dodati 6 žumanca, vodu, kakao, brašno i pecivo. Sipati u pleh obložen papirom i ispeći koru. Ostaviti da se ohladi. Puding skuvati u mleku sa šećerom. Kad se ohladi dodati umućen margarin, žumanca i vanilice. Časom vadti krugove, spajati po dva i filovati unutra i sa strane. Ruske kape valjati u kokos i preleti glazurom:istopiti čokoladu sa uljem.
Recept poslala:
Ivana Pešić
Prokuplje

Komentari
Komentari