Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

RUSKE KAPE

RUSKE KAPE

RUSKE KAPE

Potrebno je
za koru:
8 jaja, 400g šećera, 8 kašika mlake vode, 2 kašičice kakaoa, 250g brašna, 1/2 praška za pecivo
za krem:
1/2l mleka, 2 pudinga od vanile, 150g šećera, 1 margarin, 2 vanil šećera
za glazuru:
150g čokolade,3 kasike ulja, kokos

Umutiti belanca sa šećerom, dodati 6 žumanca, vodu, kakao, brašno i pecivo. Sipati u pleh obložen papirom i ispeći koru. Ostaviti da se ohladi. Puding skuvati u mleku sa šećerom. Kad se ohladi dodati umućen margarin, žumanca i vanilice. Časom vadti krugove, spajati po dva i filovati unutra i sa strane. Ruske kape valjati u kokos i preleti glazurom:istopiti čokoladu sa uljem.



Recept poslala:
Ivana Pešić
Prokuplje

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.