Za 4 osobe: 1 kg mladog krompira, 300 g rotkvica, manja glavica crvenog luka, veza peršuna, 1 dl maslinovog ulja, dve, tri kašike jabukovog sirćeta, dve, tri kašičice pikantnog senfa, 2 kašičice meda, 2 jajeta, so i biber
Rotkvice operite, odstranite im korenčić i listove, pomešajte sa mladim krompirićima, prelijte uljem, posolite, pobiberite, promešajte i preručite u pleh, obložen papirom za pečenje. Pecite 45 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, pa ohladite. Ohlađene krompiriće i rotkvice preručite u posudu za salatu, dodajte luk isečen na kolutiće i promešajte. Posebno umutite maslinovo ulje, jabukovo sirće, senf i med. Posolite, pobiberite, prelijte preko salate, promešajte, ukrasite seckanim peršunom i kuvanim jajima i služite.
Izvor: Novovsti
Komentari
Komentari