Biskvit:
4 jajeta
125 g šećera
kesica vanilin šećer
75 g brašna
50 g skroba
30 g kakaa
Fil:
6 listića želatina
150 g milerama
200 g posnog svežeg sira
100 g šećera u prahu
100 g borovnica
100 g kupina
50 g ribizli
200 g slatke pavlake
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Odvojite belanca od žumanaca pa žumanca umutite sa 6 kašika vode, šećerom i vanilin šećerom. Posebno umutite belanca, sjedinite sa žumancima, dodajte brašno, skrob i kakao. Dobro izmešajte. Smesu stavite u pleh obložen papirom za pečenje, pecite desetak minuta, a potom okrenite na kuhinjsku krpu posutu šećerom i odlepite papir. Urolajte zajedno s krpom i ostavite da se hladi.
Natopite želatin da omekša. Izmiksujte svež sir s mileramom i šećerom u prahu. Voće usitnite u blenderu i potom propustite kroz gustu cediljku. Omekšali želatin izvadite iz vode bez ceđenja, otopite, umešajte u voćni pire i sve zajedno dodajte smesi od sira. Umutite slatku pavlaku pa 2/3 šlaga umešajte u fil.
Hladni rolat razmotajte, premažite filom i ponovno urolajte. Rolat dekorišite ostatkom šlaga i, po želji, voćem i šećerom u prahu.
Izvor: Lisa
Komentari
Komentari