Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Rižoto sa bundevom

Rižoto sa bundevom

Rižoto sa bundevom

Za 4 osobe: oko 500 bundeve, 2 kašike maslinovog ulja, pola kašičice karija u prahu i timijana, so, biber, glavica crnog luka, jedna šargarepa, čen belog luka, 50 g putera, 220 g pirinča, 150 ml belog vina, oko 800 ml povrtnog bujona, 40 g kvasca, 75 ml soja sosa i 4 kašike semenki od bundeve.

Bundevu oljuštite, jednu polovinu isecite na kockice, a drugu na trake. Napravite marinadu sa maslinovim uljem, karijem u prahu i timijanom, stavite trake bundeve, posolite i pobiberite. U tiganju zagrejte puter, dodajte očišćenu i iseckanu šargarepu, crni i beli luk, kockice bundeve i pirinač, pa dinstajte, uz stalno mešanje. Kutlaču po kutlaču sipajte povrtni bujon, kuvajte dok pirinač ne bude dovoljno gust. Rižoto će biti kremastiji ako ga više mešate. Pri kraju, dodajte izmrvljen kvasac, soja sos, posolite i pobiberite. Marinirane kocke bundeve kratko zapecite na vrelom tiganju ili 7 minuta u rerni na 180 stepeni. Pre serviranja rižoto ukrasite trakama i semenkama od bundeve.

Izvor: Novosti

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.