Glavica crnog luka
4 kašike maslaca
250 g pirinča
500 ml goveđe supe (instant)
kašičica bibera u prahu
kašičica kima
kašičica vorčester sosa
so
400 g crvene, žute i zelene paprike
80 g ementalera
Sitno iseckati luk. Zatim ga staklasto prodinstati u jednoj posudi sa kaškom maslaca. Dodati pirinač i kratko sve zajdno prodinstati. Naliti pirinač vrelom supom.
Nakon toga začiniti biberom, kimom, vorčester sosom i solju. Pirinač poklopiti i na umerenoj temperaturi ga kuvati još oko 15–20 minuta, sve dok ne ispari sva tečnost.
U međuvremenu oprati paprike, obrisati ih, očistiti seme i preseći svaku na pola. Zatim iseći paprike na uske trake. Dinstati oko 3 minuta sa 3 kašike vrelog maslaca.
Viljuškom rastresti oceđeni pirinač i dodati papriku isečenu na trake. Nakon toga narendati sir i posuti ga odozgo. Ukrasiti listovima nane ili bosiljka, ili nekim drugim zelenim začinskim biljem.
Izvor: Stvar Ukusa
Komentari
Komentari