Otkostite prsa i narežite ih na kockice debele dva do tri centimetra. Napravite marinadu od maslinovog ulja, limunovog soka, soli, meda, kurkume i kumina. Time prelijte meso i pustite da odstoji barem pola sata. Narežite slaninu i luk takođe velike dva do tri centimetra.
Na štapiće za ražnjiće nanižite kockice piletine naizmenično s kriškama slanine, luka i čeri papričica. Pecite ražnjiće na roštilju ili grilu dok se lepo ne zapeku sa svih strana.
Savet: Za ražnjiće možete koristiti i mnoge druge komade mesa - otkošteni ćureći batak ili karabatak recimo, ali i svinjski kare. Tajna dobrog ražnjića je u marinadi i povrću kojem je okruženo meso. Nemojte propustiti vrtne špargle - savršene su na grilu, kao i mlade tikvice. Povrće je važno takođe dobro namastiti. Ako imate vremena marinadu za meso napravite dan ranije, da odstoji preko noći. Nemojte zaboraviti da izvadite meso iz frižidera nekoliko sati pre pečenja.
Izvor: alo.rs
Komentari
Komentari