Potrebno je:
400g svinjskog mesa od buta
1 veća glavica luka
1 šargarepa
1 crvena paprika
2 češnja belog luka
400g šampinjona
3 kašike paradajz sosa
1 kašiku mlevene slatke paprike
začini so ,bosiljak
sitno sjeckani peršun
kocka supe
Priprema:
Luk sitno naseckati i pržiti na malo ulja dok ne postane staklast. Dodati junetinu narezanu na male kockice ili tanke rezance i pržiti dok meso malo ne omekša.
Dodati šargarepu narezanu na kolutiće i papriku narezanu na kockice. Posolite a zatim ubacite i sitno seckani beo luk.
Mesu i povrću dodajte mlevenu papriku, paradajz sos, i dobro promešajte.
Zatim dodajte kocku supe rastvorenu u 1 litar vode, pustite da zavri, dodajte začine, bosiljak, a zatim poklopite i kuvajte uz povremeno mešanje oko sat vremena tj. dok meso ne omekša. Po potrebi dodajte još vode.
Kada je meso omekšalo u ragu dodajte šampinjone narezane na listiće. Po potrebi dodajte još malo soli i i kuvajte još 15-ak minuta dok šampinjoni ne omekšaju. Posolite peršunov lis sitno naseckan.
Recept poslala:
Aleksandra Stojković
Niš
Komentari
Komentari