Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

RAFAELO TORTA

RAFAELO TORTA

RAFAELO TORTA

Potrebno je:
za I koru:
5 belanca
15 kašika šećera
2 kašike brašna
1 kašika vinskog sirćeta
100gr rendane čokolade

za II i III koru:
10 belanca
30 kašika šećera
4 kašika brašna
2 kašike vinskog sirćeta
200gr kokosa

za fil:
15 žumanaca
300gr šećera
2 margarina
½ l mleka
2 pudinga od vanile
10 kašika šećera
200gr čokolade za kuvanje
150gr mlevenog keksa
200gr šlaga
2dl mleka


I kora: Umutiti 5 belanca sa 15 kašika šećera, 1 kašikom vinskog sirćeta i
2 kašike brašna. Zatim dodati rendanu čokoladu, smesu preručiti u pleh
obložen hartijom i peći koru.
II i III kora: 5 belanca sa 15 kašika šećera, 1 kašikom vinskog sirćeta i 2
kašike brašna. Zatim dodati 100gr kokosa, smesu preručiti u pleh obložen
hartijom i peći koru. Postupak ponoviti još jednom tako da se dobiju dve
kore.
Fil: Skuvati 15 žumanca na pari zajedno sa 300gr šećera. Zatim umutiti 2
margarina i dodati prethodno skuvanim žumancima. Posebno u ½ l mleka
skuvati 2 pudinga od vanile sa 10 kašika šećera i njega dodati prethodno
napravljenom filu. Fil podeliti na 3 dele. U prvi deo dodati 200gr
rastopljene čokolade, u drugi deo dodati 150gr mlevenog keksa a treći
ostaviti takav.
Način filovanja:
prvo staviti II koru, prko nje fil sa čokoladom, pa I
koru, pa fil sa mlevenim keksom, pa III koru I na kraju fil koji je ostao
prazan.
Umutiti 200gr šlaga sa 2dl mleka u ukrasiti celu tortu.






Recept poslala:
Lidija Mladenović
Bela Palanka

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.