Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

PUSLICA

PUSLICA

PUSLICA

Potrebno je
za koru:
12 belanaca
600gr šećera
3 kašike vinskog sirćeta

Fil:
1l mleka
12 žumanaca
250gr margarina
6 kašika šećera
6 kasika brasna
300gr mlevenih oraha
250gr šećera u prehu
4 šlag krema od vanile

Priprema:

Kora: Umutiti 4 belanca sa 200gr šećera i kasikom vinskog sirćeta. Smesu
naliti u pleh pokriven hartijom i peći koru na 100 stepeni 60 minuta.
Postupak ponoviti još dva puta tako da se dobiju 3 kore.

Fil: Dobro umutiti 6 belanca sa 6 kašika šećera i 6 kašika brašna. U
umućenu smesu dodati pola litra mleka i kuvati dok smesa ne postane gusta a
zatim skloniti sa šporeta i ostaviti da se ohladi. Posebno umuti 6 žumanca
sa 250gr šećera u prahu i dodati u prethodno ohladjenu smesu i umutiti
mikserom.

Umutiti 4 šlag krema od vanile sa pola litra mleka.

Prvu koru premazati filom, naneti šlag, zatim staviti drugu koru, pa fil i
šlag i na kraju staviti treću koru premazati je filom i šlagom. Zatim celu
tortu ukrasiti preostalim šlagom.




Recept poslala:
Lidija Mladenović
Bela Palanka

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.