Potrebno je
za koru:
12 belanaca
600gr šećera
3 kašike vinskog sirćeta
Fil:
1l mleka
12 žumanaca
250gr margarina
6 kašika šećera
6 kasika brasna
300gr mlevenih oraha
250gr šećera u prehu
4 šlag krema od vanile
Priprema:
Kora: Umutiti 4 belanca sa 200gr šećera i kasikom vinskog sirćeta. Smesu
naliti u pleh pokriven hartijom i peći koru na 100 stepeni 60 minuta.
Postupak ponoviti još dva puta tako da se dobiju 3 kore.
Fil: Dobro umutiti 6 belanca sa 6 kašika šećera i 6 kašika brašna. U
umućenu smesu dodati pola litra mleka i kuvati dok smesa ne postane gusta a
zatim skloniti sa šporeta i ostaviti da se ohladi. Posebno umuti 6 žumanca
sa 250gr šećera u prahu i dodati u prethodno ohladjenu smesu i umutiti
mikserom.
Umutiti 4 šlag krema od vanile sa pola litra mleka.
Prvu koru premazati filom, naneti šlag, zatim staviti drugu koru, pa fil i
šlag i na kraju staviti treću koru premazati je filom i šlagom. Zatim celu
tortu ukrasiti preostalim šlagom.
Recept poslala:
Lidija Mladenović
Bela Palanka
Komentari
Komentari