Potrebno je:
12 tikvica
400gr mlevenog mesa
150gr pirinča C
3 kašsike ulja
2 kašike seckanog peršun lista
1 kašika začina c
2 jabuke
bibera po ukusu
soli po ukusu
1 glavica crnoog seckanog luka
Sos
100 mil kečapa
1 čaša vode
1 kašika začina c
1 limun sok cedjen
Operite tikvice, pažljivo ih oljuštite tanko i isecite im vrhove. Malom kašičcom izdubiti sredinu, tako da ne probušite zidove, a da zidovi budu što tanji. Izmešajte meso,luk opran i očišćen pirinač, ulje, peršun, so i biber, i time puniti tikvice, ali ne do vrha. u vatrostalni pekac poređajte jabuke koje ste ogulili i isekli na tanke kriške. Preko toga stavite tikvice. Pomešajte sastojke za sos i prelijte tikvice. Peći ih u zagrejanoj pećnici vatri oko 30minuta.
Recept poslala:
Jasmina Agić
Borča
Komentari
Komentari