1,5-2 kg telećih prsa, 2 kriške starog hleba, 100 g slanine, 200 g pečuraka, 2 kašike seckanog peršuna, 4 jaja, mešavina suvih začina, so, biber
Na malo masnoće propržite sitno narezanu slaninu, dodajte isečene pečurke, prodinstajte i ostavite da se ohladi. U veću posudu stavite hleb isečen na kockice, dodajte slaninu i pečurke pa prelite razmućenim jajima i dodajte peršun. Pospite suvim začinom, posolite i pobiberite, pa sve dobro izmešajte tako da se hleb lepo natopi. Nožem napravite džep u telećim prsima iznad kostiju, pa ga pripremljenim nadevom punite i na kraju zašijte kuhinjskim koncem. Napunjena teleća prsa stavite u namašćeni pleh i pecite 30 minuta na 150 stepeni, a zatim još oko dva sata na 180 stepeni, uz povremeno prelivanje. Punjena teleća prsa režite uzdušno uz kost i poslužite uz prilog po želji.
Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari