Sastojci:
500gr mleveno mešano meso
500gr crni luk
1 struk prazi luk
4 čena belog luka
10 suvih paprika
2 kisele paprike
1 šoljica pirinča
200gr ulje
1 kašičica crvene tucane paprike
so, biber, začin
Crni i praziluk iseckati. Beo luk sitno naseckati. Pirinač očistiti i orati. Crni luk dobro upržiti te dodati praziluk i sve zajedno još malo pržiti , dodati mleveno meso. Kad je meso uprženo dodati pirinač i beo luk. Posoliti, dodati crvenu papriku i ostale začine po ukusu.
Suvu papriku dobro oprati, izvaditi joj drške i seme. Puniti ih pripremljenim i prohladjenim filom. Ja obavezno pored suvih paprika dodam po jednu do dve kisele paprike koje im daju lepši ukus „šmek“. Preliti ih šoljicom vode i dodati kašiku masti. Krčkati ih na laganoj vatri oko 30min. dok se pirinač i paprike ne skuvaju. Skuvane paprike zapeći u rerni oko 10min na 200c.
Recept poslala:
Aleksandra Stojković
Niš

Komentari
Komentari