Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.
Punjena keleraba

Punjena keleraba

Punjena keleraba 2Za 4 osobe: 4 kelerabe sa lišćem (svaka oko 300 g), 3 struka mladog crnog luka, čen belog luka, 150 g feta sira, 3 kriške starog crnog hleba (oko 150 g), 2 kašike ulja, veza bosiljka, jaje, 100 ml kisele pavlake, 50 g oraha, so i biber


Kelerabe očistite, oljuštite i isecite na pola, pa okruglom kašikom izdubite svaku polovinu ostavljajući sa strane ivicu debljine jednog centimetra. Izdubljeno "meso" keleraba sitno iseckajte i stavite u činiju.
Mladi crni luk operite, isecite na tanke kolutove i dodajte u činiju. Beli luk oljuštite, što sitnije iseckajte, stavite u posudu, a zatim dodajte sitno seckane orahe, feta sir i kockice hleba.
Sipajte ulje i promešajte. Bosiljak i lišće kelerabe operite, osušite, isecite na krupnije komade i izmiksajte sa jajetom u blenderu. Smesu pomešajte sa ostalim sastojcima u posudi, posolite i pobiberite.
Kelerabe napunite do polovine, poređajte u pleh obložen masnim papirom i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, na srednjoj žici, oko 30 minuta. Servirajte sa umućenom kiselom pavlakom i polutkom oraha.

Izvor: Novovsti

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.