Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Punjena ćurka

Punjena ćurka

Punjena ćurka

2-2,5 kg ćurke, 2 šolje kockica suvog hleba, 1 šolja svežih šampinjona, 1/4 šolje iseckane slanine, 1/4 šolje putera, 1 glavica crnog luka, 4 čena belog luka, 1 šolja iseckanog celera, 2 kašičice suvog peršuna, 1 kašičica suve žalfije, 1 kašičica origana, 1 kašičica začina, 1 šolja supe od kocke, so, biber.
Izdinstajte isitnjeni beli luk na puteru. Dodatijte šampinjone, iseckani crni luk i celer, a nakon toga slaninu. Smanjite temperaturu, ubacite kockice hleba i dodajte začine, pa dinstajte još oko pet minuta. Na kraju dodajte supu i kuvajte još 30 minuta na tihoj vatri, poklopljeno. Pripremljenim nadevom napunite ćurku i pecite na 200 stepeni u poklopljenom plehu.

Izvor: Blic Žena

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.