Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Prolećne sarmice

Prolećne sarmice

Prolećne sarmice

Prolećne sarmiceZa 4 osobe: 750 g mlevenog pilećeg belog mesa, jaje, 2 kašike pirinča, 4,5 veza listova vinove loze, veza mladog luka, veza peršuna, kašičica ljute paprike u prahu, kašičica suvog začina, 300 ml kisele pavlake, 2 kašike brašna, malo ulja, so i biber

Listovima vinove loze uklonite peteljke i ostavite da minut-dva stoje u ključaloj vodi, pa ih ocedite i ohladite. Pomešajte mlevenu piletinu, pirinač i jaje. Dodajte, seckani luk i peršun, po kašičicu ljute paprike u prahu i suvog začina, posolite, pobiberite i sve promešajte da dobijete homogenu smesu. Na svaki list vinove loze položite malo ove mase, uvijte sarmicu i ređajte u činiju. Poprskajte uljem, prelijte kiselom pavlakom koju ste razredili sa kašikom-dve vode, poklopite i kuvajte na umerenoj temperaturi dva sata.

Izvor: Novovsti

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.