Za 4 osobe: 750 g mlevenog pilećeg belog mesa, jaje, 2 kašike pirinča, 4,5 veza listova vinove loze, veza mladog luka, veza peršuna, kašičica ljute paprike u prahu, kašičica suvog začina, 300 ml kisele pavlake, 2 kašike brašna, malo ulja, so i biber
Listovima vinove loze uklonite peteljke i ostavite da minut-dva stoje u ključaloj vodi, pa ih ocedite i ohladite. Pomešajte mlevenu piletinu, pirinač i jaje. Dodajte, seckani luk i peršun, po kašičicu ljute paprike u prahu i suvog začina, posolite, pobiberite i sve promešajte da dobijete homogenu smesu. Na svaki list vinove loze položite malo ove mase, uvijte sarmicu i ređajte u činiju. Poprskajte uljem, prelijte kiselom pavlakom koju ste razredili sa kašikom-dve vode, poklopite i kuvajte na umerenoj temperaturi dva sata.
Izvor: Novovsti
Komentari
Komentari