Za 4 do 6 osoba: 2 šargarepe, koren celera, 200 g mlade boranije, 200 g očišćenog mladog graška, 2 manje tikvice, 3 kašike maslinovog ulja, 50 g sušene slanine, glavica luka, čen belog luka, kocka goveđeg bujona, po nekoliko listića svežeg bosiljka i majčine dušice, kašika paradajz pirea, 2, 3 veća mladih krompira, 80 g sitnih makarona, veza peršuna, so, biber, kašika suvog začina i 100 g struganog parmezana
Svo povrće očistite i iseckajte na kockice. Na vrelom ulju ispržite seckani luk i kada se zacakli dodajte zgnječeni beli luk, seckanu šargarepu, koren celera i sve zajedno kratko ispržite. Dodajte slaninu, isečenu na kockice, boraniju isečenu na komadiće, grašak, seckane tikvice i goveđu kocku. Prelijte s 1 l vode i kuvajte dok voda ne proključa. Dodajte so, biber, suvi začin, začinsko bilje, paradajz pire i krompir, kuvajte dok krompir ne omekša. Dodajte makarone i kuvajte dok se testenina ne skuva. Pospite seckanim peršunom i parmezanom i služite.
Izvor: Novovsti
Komentari
Komentari