Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

PRELIV OD LIGNJI

PRELIV OD LIGNJI

PRELIV OD LIGNJI

Potrebno je:
500gr očišćenih lignji
350gr pelata paradajza
1dl belog vina
1/2 kašičice belog luka u prahu
1 glavica crnog luka
0,5dl maslinovog ulja
1/2 veze peršuna
1 kašika gustina
100gr zelenih maslina bez koštica
mešavina začina, biber

Priprema:
Lignje, pelat paradajz i crni luk iseći na kockice, masline na kolutove, a peršun što sitnije iseckati. Na malo maslinovog ulja propržiti crni luk dodati lignje pa i njih kratko propržiti. Dodati pelat paradajza zaliti sve belim vinom, sipati malo vode, pa dinstati na umerenoj temperaturi dok ljignje ne omekšaju. Pred kraj dinstanja dodati masline, peršun, beo luk u prahu i začine po ukusu i kuvati još 5min. Posuti sa malo gustina i kuvati još 3 minuta kako bi se dobila odgovarajuća gustina.

Recept poslala:
Ljiljana Stanković
Niš

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.