200 g brašna, malo soli, 6 kašika maslaca, 1 jaje, 50 g parmezana
Za fil:
300 g patlidžana, 200 g paradajza, 50 g maslina, 3 jajeta, 180 ml kisele pavlake, bosiljak, nana, so, biber
Pomešajte brašno i so u većoj činiji. Dodajte maslac, jaje i polovinu parmezana i mešajte dok ne napravite testo. Formirajte kuglu od testa, umotajte je u providnu foliju i ostavite u frižideru oko 30 minuta. Pripremite tepsiju 20-25 cm prečnika i premažite je uljem. Testo izvaljajte, obložite tepsiju, izbodite viljuškom i vratite u frižider još 15 minuta. Za to vreme propržite patlidžan oko deset minuta. Složite patlidžan, komadiće paradajza i masline u tepsiju. Izmutite jaja, pavlaku, ostatak parmezana, bosiljak, nanu, so i biber i prelijte odozgo. Pecite oko 30 minuta, pa poslužite toplo.
Izvor: Blic Žena

Komentari
Komentari