Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

PILETINA U KONJAKU

PILETINA U KONJAKU

Potrebno je:
1,5kg piletine
1,5dcl konjaka
2 glavice crnog luka
200mil kisele pavlake
soli po ukusu
1 kašika začina C
bibera po ukusu
2dcl ulja
1 veza zeleni
450gr povrća za djuveč

Priprema:
piletinu očišćenu i opranu zelen staviti da se kuva 30 minuta, potom pile izvaditi i preseći na pola, staviti piletinu u vatrostalnu posudu i preliti konjakom. Ostaviti da odstoji 30 minuta.
Crni luk očistiti pa prodinstati u vatrostalnoj posudi gde je bila piletina. Predhodno sipati ulje. Kad luk porumeni vratiti piletinu, posoliti, pobiberiti i dodati začin C, preliti pakovanjem povrća za djuveč koje smo predhodno obarili. Odozgo preliti kiselom pavlakom, staviti da se peče na 200c 30 minuta. Služiti toplo uz prilog po želji.

Recept poslao:
Djuka Marčeta
Beograd

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.