1 kg pilećeg belog mesa
so, biber
2 čena belog luka
4 kašike slatkog čili sosa
4 kašike soja-sosa
2 kesice testa za tempuru
ulje za fritiranje
Za povrće sa karijem:
500 g šargarepe
500 g celera
glavica karfiola
500 ml bujona
crni luk
ljuta papričica
2 kašike
ulje od kikirikija
200 g svežih sojinih klica
100 ml pirinčanog vina
2 kašike karija
gustin, so, biber
Meso operite, prosušite i isecite na kockice veličine zalogaja. Posolite i pobiberite.
Očistite beli luk, iseckajte ga, pa pomešajte sa čili-sosom i soja-sosom. Ovim prelijte meso i marinirajte ga u frižideru 30 minuta. Tri šargarepe operite, očistite i isecite na trake. Celer očistite, operite i isecite na trake. Očistite karfiol, operite ga i izdeliti na ružice, a zatim ga isecite na manje delove.
Zagrejte supu, pa u njoj skuvajte povrće, izvadite ga i ostavite da se ocedi. Očistite crni luk i isecite ga na režnjeve. Papričicu operite, prepolovite, očistite i isecite na kockice. Zagrejte ulje u voku, pa izdinstajte crni luk i papričicu. Dodajte šargarepu, karfiol i celer, pa pržite u voku uz stalno mešanje. Operite sojine klice, ocedite ih i izdinstajte sa povrćem. Dolijte bujon i pirinčano vino. Umešajte kari i sve kuvajte 5 minuta. Umešajte malo gustina i posolite i pobiberite.
Testo za tempuru pomešajte sa vodom prema uputstvu na kesici. Zagrejte ulje u fritezi, pa kockice piletine umačite u testo i pržite u fritezi da dobiju zlatnožutu boju. Meso servirajte sa povrćem u kariju.
Izvor: Lisa

Komentari
Komentari