200 g kornfleksa, 2 jajeta, 1 veća glavica zelene salate, 1/2 veze rotkvica, 600 g pilećeg filea, 2 limuna, 2 avokada, 300 ml majoneza, 1 kašika pikantnog senfa, 1 čaša kisele pavlake, 2 paradajza, 2-3 struka mladog luka, so, biber.
Pileće belo meso operite i osušite. Svako parče potopite u umućeno jaje, uvaljajte u kornfleks, poređajte u podmazan pleh obložen papirom za pečenje i pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 100 stepeni, a zatim ostavite sa strane. Oba avokada prepolovite i uklonite im košticu. Kašičicom izvadite pulpu jednog avokada, pomešajte je sa sokom jednog limuna i snažno promešajte. Pulpu drugog avokada iseckajte na kriške, prelijte sokom preostalog limuna i sačuvajte za kasnije. Pripremljeni pire od avokada pomešajte sa ajonezom, dodajte pikantni senf i kiselu pavlaku i sve sjedinite. Salatu operite, odvojte i prstima iscepkajte listove, pa preručite u veću posudu. Dodajte paradajz isečen na kriške, iseckani mladi luk, ohlađenu piletinu i kriške avokada. Posolite, dodajte pola količine pripremljenog preliva od avokada i majoneza i promešajte, a drugu polovinu prelijte preko salate. Do serviranja čuvajte u frižideru.
Izvor: Blic Žena

Komentari
Komentari