Za 4 osobe: pile srednje veličine, velika crvena paprika, 2 glavice crnog luka, 3 čena belog luka, 2 kašike maslinovog ulja, po kašika slatke i ljute aleve paprike, 200 g pirinča, 175 ml suvog belog vina, 425 g konzerviranog paradajza, 450 ml povrtnog bujona, list lorbera, 75 g zelenih maslina, so, biber i vezica korijandera ili peršuna
Papriku isecite na četvrtine, izvadite semenke i izrežite na kockice. Crni i beli luk očistite i sitno iseckajte. Pile operite, prosušite i isecite na komade. U posudi za pečenje zagrejte ulje, dodajte pileće meso, posolite, pobiberite i pržite sa obe strane, dok ne dobije lepu zlatno-smeđu boju.
U masnoću u kojoj ste pekli meso, sipajte kašiku vode, dodajte papriku, crni i beli luk i dinstajte oko tri minuta na srednjoj temperaturi, začinite solju i biberom i promešajte. Dodajte pirinač, slatku i ljutu alevu papriku, sipajte belo vino, promešajte i kuvajte oko dva minuta, uz povremeno mešanje.
Sipajte paradajz iz konzerve, zajedno sa sokom i povrtni bujon, stavite list lorbera, promešajte i kuvajte dok ne priključa. Rasporedite pečenu piletinu, još malo prodinstajte, prekrijte aluminijumskom folijom i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 60 minuta.
Zelene masline isecite na krupnije komade. Korijander ili peršun operite, prosušite i sitno iseckajte. Pri kraju pečenja, u posudu sa mesom i pirinčem dodajte masline i korijander, promešajte, sklonite foliju i vratite da odstoji u isključenoj rerni još pet minuta.
Izvor: Novovsti

Komentari
Komentari