Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.
Piletina Kijev

Piletina Kijev

Piletina KijevPileći file, 8 šnicli
230 g prezli
80 g parmezana
5 jaja, umućenih
100 g brašna
prstohvat mlevene paprike
ulje
Za fil:
4 čena belog luka, usitnjena
2 kašičice peršuna
200 g putera, mekog
sok od pola limuna

Pomešajte sve sastojke za fil i po želji posolite. Napravite od smese dva valjka i stavite u frižider da se stegnu. Možete napraviti i do tri dana unapred. Kada se smesa dobro stegne, podelite na 8 jednakih delova.
Stavite piletinu na dasku za sečenje i oštrim nožem napravite "džepove". Pazite da ne preobijete drugu stranu šnicle, jer će tu izaći puter.
U svaki džep stavite deo smese sa puterom. Pritisnite blago rukama.
Pomešajte parmezan i prezle i stavite u tanjir. U drugi tanjir stavite jaja. U treći tanjir stavite brašno, papriku i malo soli. Svaku punjenu šniclu najpre umočite u brašno, zatim jaja i na kraju u prezle. Svaku šnicle umočite dva puta istim redosledom, tako će šnicle biti hrskavije, i puter neće iscureti. Šnicle zatim stavite u frižider da se hlade bar sat vremena pre pripreme.
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U tiganj stavite ulje i pržite šnicle 2-3 minuta sa svake strane dok ne poprime zlatnu boju. Šnicle zatim stavite u pleh za pečenje, obložen papirom za pečenje ili ga nauljite. Pecite šnicle 20-25 minuta.

Izvor: Stvar Ukusa

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.