Potrebno je:
600g pilećeg belog mesa, 1 srednji karfiol, 200g kačkavalja, 1/2 kašičice mlevene paprike, 50g margarina, 3 kašike brašna, 4 dl mleka, ulje, mešavina začina, biber, prstohvat belog luka u prahu
Karfiol iskidati na cvetove i obariti u slanoj vodi. Pileće belo meso iseći na male šnicle. Posebno sjediniti mlevenu papriku, beli luk u prahu, mešavinu začina i biber. Dobijenom mešavinom natrljati pileće šnicle. Otopiti margarin, dodati brašno i kratko proprziti. Postepeno dolivati mleko i kuvati uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Vatrostalnu posudu podmazati uljem, poredjati pileće meso, na svako parče staviti cvet karfiola i preliti bešamelom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok se ne uhvati korica. Posuti kačkavaljem i vratiti u rernu da se kačkavalj istopi.
Recept poslala:
Ivana Pešić
Prokuplje

Komentari
Komentari