Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

PILEĆE PLJESKAVICE

PILEĆE PLJESKAVICE

PILEĆE PLJESKAVICE

Sastojci:
300 grama pilećeg belog mesa
1 jaje
4 pune kašike prezli
1 čen belog luka
1 kašičica soli
½ kašičice mešavine začina
1 kašičica peršuna
malo ulja za prženje

Priprema:
Pileće belo meso iseći na sitnije komade i zatim samleti pomoću mašine za mlevenje mesa ili u blenderu. Mleveno meso staviti u veću činiju, dodati začine i izmešati.

Dodati sitno iseckan beli luk, jedno manje jaje i prezlu, sve dobro izmešati dok smesa ne postane homogena. Gotovu smesu ostaviti da odstoji oko pola sata u frižideru.

Od smese oblikovati pljeskavice, željene veličine i debljine i uvaljati ih sa obe strane u malo brašna. U tiganj sipati malo ulja i ostaviti dok se ne zagreje. Pržiti pljeskavice u zagrejanom ulju oko 10 minuta sa svake strane, na slabijoj vatri, dok ne dobiju zlatnu i hrskavu koricu.

Gotove pljeskavice ocediti od ulja, najbolje je ostaviti ih da odstoje oko 2 minuta na salveti, a zatim ih servirati uz pržene krompiriće i salatu po želji




Recept poslala:
Sonja Pavlović
Niš

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.