400 g pilećeg belog mesa, 1 kašika mešavine suvih začina, 1 kašičica slatke mlevene paprike, 1/4 kašičice kumina, 2 kašike seckanog vlašca, 1 kašika seckanog peršuna, 1 jaje, 50 g prezli, 1 glavica crnog luka, 2 čena belog luka, 2 kašike maslinovog ulja
Pileće meso sameljite u multipraktiku ili na mašini za mlevenje mesa. Crni i beli luk iseckajte na sitne komadiće pa dodajte mlevenom mesu. Dodajte začine, jaje, prezle pa sve promešajte da se sastojci sjedine. Pravite loptice, a zatim ih kratko propržite u tiganju na maslinovom ulju. Sklonite sa šporeta pa ćuftice poređajte u pleh koji ste obložili papirom za pečenje i pecite na 160 stepeni oko 20 minuta. Ćuftice služite sa umakom od paradajza ili zelenom salatom.
Izvor: Blic Žena

Komentari
Komentari