Potrebno je:
500gr pilećeg mesa,
2 kuvana jaja,
5-6 maslina,
pola kisele jabuke,
nekoliko lista zelene salate,
po kašičica seckanog celerovog i peršunovog lista,
kašičica senfa,
pola kašičice soli,
2 kašike maslinovog ulja,
2 kašike sirćeta,
pola glavice crnog luka,
2 kisela krastavca
Skuvano pileće meso iscepkati kao i listove zelene salate. Iseckati masline, luk i krastavce a jabuku izrendati. Jedno jaje izrendati pa ga promešati sa mesom, salatom, jabukom i maslinama.
Napraviti sos od sitno iseckanih krastavaca, izdrobljenog jajeta, peršunovog i celerovog lista i senfa. Sos posoliti, dodati mu sirće i ulje i lepo ga sjediniti. Ovim sosom preliti salatu i dobro je promešati.
Pre služenja salatu ohladiti.
Recept poslala:
Gordana Zivković
Bela Palanka

Komentari
Komentari