Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

PILE A LA MARENGO

PILE A LA MARENGO

PILE A LA MARENGO

Potrebno je:
pola pileta,
2dl ulja,
1 glavica luka,
1/2 čase belog vina,
sok od pola limuna,
3 kašike kuvanog paradajza,
komadić maslaca,
pola kašičice šećera,
so po potrebi

Pile iseći na dva komada, usoliti i staviti u nauljen pleh i peći u rerni.
Umak:
ulje sipati u šerpu i zagrejati na šporetu, dodati sitno iseckan crni luk, seckan peršunov list, belo vino i limunov sok. Pustiti da vri oko pet minuta pa dodati maslac, šecer, so i paradajz.
Pustiti da vri još oko pet minuta pa dodati pečenu piletinu u umak.
Promešati, pustiti da vri još nekoliko minuta pa skloniti sa vatre.




Recept poslala:
Živković Gordana
Bela Palanka

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.