Kilogram svinjetine (but ili vrat)
2 dl vode
3 dl suvog belog vina
100 g crnog luka
4 čena belog luka
2 kašičice soli
kašičica začina
aleva paprika
malo ruzmarina
0,5 dl ulja
peršun
feferon
senf
Meso dobro operite, osušite i natrljajte belim lukom, solju, začinom i alevom paprikom. Po želji natrljajte i malo ruzmarina. Tako obrađeno meso ostavite da odstoji najmanje dva sata. U posudu sipajte ulje, stavite meso obloženo listićima luka, još malo posolite, dodajte naseckani peršun i feferon. Zalijte ga kipećom vodom, poklopite i stavite na 200 stepeni prvih sat vremena. Posle tog vremena dodajte vino i smanjite temperaturu na 180 stepeni. Meso pecite još sat vremena, a povremeno ga prelivajte sokom od pečenja. Pred kraj pečenja, meso otkrijte i poprskajte hladnom vodom da se dobije rumena korica. Kad meso bude gotovo, izvadite ga, isecite, a saft od pečenja procedite, dodajte malo senfa i poslužite uz krompir.
Izvor: Stil magazin

Komentari
Komentari