Za 4 osobe: 600 g ribljih filea po izboru, 200 g paradajza iz konzerve u komadićima, glavica luka, 2 čena belog luka, ljuta papričica, limun, jaje, 2 kašike kukuruznog brašna, 2 kašike pšeničnog brašna, 6 kašika maslinovog ulja, prstohvat kurkume u prahu, prstohvat đumbira u prahu, so i biber.
Jaje umutite kao za omlet, dodajte struganu limunovu koru, posolite i pobiberite. Riblje filete isecite na trake i nabodite ih na štapiće za ražnjiće. Pospite đumbirom i kurkumom u prahu i uvaljajte u brašno, mešavinu jajeta i limunove kore i na kraju u kukuruzno brašno. Ostavite da stoji u frižideru. Za to vreme iseckajte crni i beli luk i kratko ispržite na malo vrelog ulja. Dodajte paradajz iz konzerve, seckanu ljutu papričicu, posolite, pobiberite i dinstajte 20 minuta na umerenoj temperaturi. Skinite sa ringle, dodajte limunov sok i promešajte. Ohlađene "ražnjiće" od ribe ispržite na preostalom vrelom ulju, da porumene sa svih strana i služite sa pripremljenim pikantnim sosom.
Izvor: Novovsti
Komentari
Komentari