Za koru: 500 g brašna, 250 g margarina, 200 ml mleka, kesica praška za pecivo i so. Za fil: tri-četiri struka praziluka, 2 dl mleka, 250 g mladog, kravljeg sira, 250 g struganog kačkavalja, 3 jajeta, kašičica čili papričice u prahu i so.
Pomešajte brašno i prašak za pecivo, dodajte mleko, prstohvat soli i komade margarina, pa mesite da dobijete homogenu masu. Prekrijte plastičnom folijom i ostavite da stoji u frižideru sat vremena. Za to vreme očistite praziluk, isecite ga na kolutove i kuvajte do vrenja. Kada mleko provri, smanjite temperaturu i kuvajte 15 minuta, pa ohladite, pomešajte sa mladim sirom, dodajte strugani kačkavalj, umućena jaja, so i čili u prahu. Ohlađeno testo istanjite na listu papira za pečenje. Preko dužeg dela rasporedite fil i pomoću lista papira urolajte, pa uklonite papir. Ovako dobijen rolat secite na kolutove debljine 1,5 cm, ređajte u pleh, obložen papirom i pecite 30 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Posle 15 minuta, smanjite temperaturu na pola i nastavite da pečete.
Izvor: Novosti

Komentari
Komentari