Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Pikantne rolnice

Pikantne rolnice

Pikantne rolnice

Za koru: 500 g brašna, 250 g margarina, 200 ml mleka, kesica praška za pecivo i so. Za fil: tri-četiri struka praziluka, 2 dl mleka, 250 g mladog, kravljeg sira, 250 g struganog kačkavalja, 3 jajeta, kašičica čili papričice u prahu i so.

Pomešajte brašno i prašak za pecivo, dodajte mleko, prstohvat soli i komade margarina, pa mesite da dobijete homogenu masu. Prekrijte plastičnom folijom i ostavite da stoji u frižideru sat vremena. Za to vreme očistite praziluk, isecite ga na kolutove i kuvajte do vrenja. Kada mleko provri, smanjite temperaturu i kuvajte 15 minuta, pa ohladite, pomešajte sa mladim sirom, dodajte strugani kačkavalj, umućena jaja, so i čili u prahu. Ohlađeno testo istanjite na listu papira za pečenje. Preko dužeg dela rasporedite fil i pomoću lista papira urolajte, pa uklonite papir. Ovako dobijen rolat secite na kolutove debljine 1,5 cm, ređajte u pleh, obložen papirom i pecite 30 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Posle 15 minuta, smanjite temperaturu na pola i nastavite da pečete.

Izvor: Novosti

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.