Potrebno je:
2 skuše
700gr krompira
30gr.maslinovog ulja
1 čaša belog vina
3 male grančice ruzmarina
vegeta, limun
Postupak pripreme: U dublju vatrostalnu posudu staviti polovinu očišćenog i na kriške isečenog krompira, posolite ga sa malo vegete.
Preko krompira stavite skušu koje ste predhodno namazali vegetom, stavite grančice ruzmarina pa opet preko ribe stavite ostatak krompira.
Sipajte ulje, čašu belog vina i začinite krompir vegetom .
Poklopiti vatrostalnu činiju i peći 90min na 220 C.
Preliv od peršuna i belog luka
Uz ribu odlicno ide preliv od peršuna i belog luka koji se pravi na sl. način:
sitno iseckati 2 veze peršunovog lista i 1 glavicu belog luka, dodati ulje i sjediniti.
Recept poslala:
Snežana Kitanović
Zemun

Komentari
Komentari