Potrebno je:
500g brašna, 2dl mleka, 1dl ulja, so, 1 kašičica sirćeta, 1 kašičica griza, 1/2 kocke svežeg kvasca, 1 kašičica šećera, 200g šampinjona, 250g salame, 200g kačkavalja, 150ml kečapa,1 jaje, susam, origano
Sjediniti kvasac, 1 dl mleka, sećer i kašičicu brašna pa izmesati i ostaviti da nadodje. U posudi sjediniti polovinu brašna, nadošao kvasac, ulje, sirće, 1dl mleka, griz i malo soli po ukusu pa promešati. Postepeno dodavati preostalo brašno i mesiti dok se ne dobije glatko testo. Ostaviti da nadodje. Nadošlo testo podeliti na dva dela.Svaku polovinu istanjiti oklagijom i oblikovati krug prema precniku tepsije. U sredinu staviti keramičku šolju srednje veličine. Preko šolje nanaeti testo. Testo premazati kečapom, rasporediti po njemu polovinu salame, šampinjona, kačkavalja i posuti origanom. Zatim gornji deo testa koji prekriva šolju unakrsno zaseći da bi se rascvetao pa krajeve presaviti preko fila a šolju izvaditi. Presavijene krajeve testa premazati umućenim jajetom i posuti susamom. Od preostalog materijala oblikovati još jednu picu. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni.
Recept poslala:
Ivana Pešić
Prokuplje

Komentari
Komentari