Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

PELAT PARADAJZ

PELAT PARADAJZ

PELAT PARADAJZ

Sastojci:
1kg paradajza

Priprema:
Odabrati sitniji paradajz. Dobro ga oprati i oljuštiti. Naslagati ga u teglu od 2kg Šupljine izmedju paradajza popuniti parčićima. Zatvoriti teglu metalnim zatvaračem. Teglu spustiti u šerpu s vodom da voda bude u visini zatvarača. Kad voda zavri smanjiti temperaturu i ostaviti da voda više ne vri već samo ’’struji „ 15 - 20 min. Ostaviti teglu da se postepeno hladi. Prohladjenu teglu izvaditi iz vode i okrenuti je naopako, da zatvarač dobro prilegne. Time je završena sterilizacija i gotov pelat paradajz. Teglu vratiti u prvobitan položaj nakon 3-4h.



Recept poslala:
Ljiljana Stanković
Niš

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.