500 g mašnica (testenina)
300 g šampinjona
praziluk
150 g spanaća
100 g čeri-paradajza
80 g gorgonzole
2 kašike maslinovog ulja
so, biber
po kašika majčine dušice i ruzmarina
kašika soja-sosa
2 kašike semenki suncokreta
1/2 vezice rukole
Mašnice skuvajte u slanoj vodi i dobro ocedite.
Šampinjone očistite, operite i po želji iseckajte. Praziluk očistite i isecite na kolutove. Spanać očistite, operite, osušite i eventualni sitnije isecite. Paradajz operite i isecite napola. Sir isecite na tanje kriške.
Zagrejte ulje u većem tiganju, pa propržite praziluk i šampinjone. Dodajte spanać i zajedno dinstajte. Umešajte paradajz, gorgonzolu i testeninu, pa posolite, pobiberite i začinite začinskim biljem i soja-sosom.
Semenke suncokreta propržite u tiganju bez ulja dok ne dobiju zlatnobraon boju. Rukolu operite, osušite i sitno isecite. Jelo prebacite u vatrostalnu posudu, pospite semenkama i rukolom i po želji garnirajte ruzmarinom.
Izvor: Lisa

Komentari
Komentari