Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Pečeno pile sa kiselim kupusom

Pečeno pile sa kiselim kupusom

Pečeno pile sa kiselim kupusom

150 g kestenja
praziluk
300 g kiselog kupusa
3 kisele jabuke (oko 450 g)
po prstohvat lovora i karanfilića u prahu
pile (oko 1 kg)
so, biber
750 g krompira
75ml pil. supe
4 kašike sirupa od jabuka
2 kašičice soka od jabuka

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Glinenu ili zemljanu činiju iznutra pokvasite.
Zasecite kestenje i ispecite ga u rerni, sve dok se kora ne odvoji. Pustite da se kestenje malo ohladi, skinite koru i krupno isecite.
Praziluk operite, očistite i isecite na kolutove. Kiseli kupus isecite što sitnije. Jabuke operite, isecite, izvadite koštice i isecite na kriške. Kestenje, praziluk, kiseli kupus i jabuke pomešajte i začinite začinima. Pile očistite, osušite, spolja i iznutra posolite i pobiberite. Punite većim delom mase od kupusa i jabuka. Otvor zatvorite čačkalicom, a pile povežite koncem.
Krompir oljuštite, operite i isecite na osmine. Pomešajte sa ostatkom mase, začinite i stavite u zemljanu činiju. Pileću supu pomešajte sa 2 kašike jabukovog sirupa i dodajte je. Pile stavite na povrće i u poklopljenoj činiji pecite u zagrejanoj rerni oko 60 minuta.
Sok od jabuke pomešajte sa ostatkom sirupa, time premažite pile i otklopljeno pecite još oko 15 minuta, sve dok kožica ne postane hrskava. Pile izvadite, istranžirajte i servirajte sa mešavinom povrća i krompira.

Izvor: Lisa

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.