Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

PEČENI PATLIDŽAN NA PARMSKI NAČIN

PEČENI PATLIDŽAN NA PARMSKI NAČIN

PEČENI PATLIDŽAN NA PARMSKI NAČIN

Sastojci:
1patlidžan srednje veličine
100gr rendanog kačkavalja
100gr sira
100gr margarina
1 kašičica suvog bosiljka
1 kašičica origana
so, biber, začini

Priprema:
Patlidžane oprati , oljuštiti i iseći na kolutove debele 5mm. Malo ga posoliti, i ostaviti najmanje 1 sat da gorak sok iscuri. Oprati ga pod mlazom vode i ocediti. Patlidžane poslagati u nauljenu tepsiju, posutu mlevenim biberom, bosiljkom, origanom, poslagati tanke listiće margarina i posuti rendanim kačkavaljem i sirom. Na isti način staviti i drugi red, završavajući posipanjem rendanim kačkavaljem i sirom. Peći oko 35 minuta u prethodno zagrejanoj pećnici na temperaturi 180oC da kačkavalj i sir dobije zlotnožutu boju. Služiti odmah dok je toplo.


Recept poslala:
Ljilana Stanković
Niš

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.