Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Pečeni but sa koricom od meda

Pečeni but sa koricom od meda

Pečeni but sa koricom od meda

Sastojci (za 12 osoba):
2,5 kg svinjskog buta sa kožurom
so, biber
2 kašike meda
10-12 karanfilića
2 kašike jakog senfa
pomorandža


Rernu zagrejte na 200 stepeni. Svinjsko meso operite i osušite kuhinjskom krpom.


Kožuru unakrst zasecite. Meso natrljajte solju i biberom.
Pečenje špikujte karanfilićima i pecite u rerni oko 150 minuta. Posle 30 minuta prelijte sa malo vrele vode. U toku pečenja, meso više puta prelivajte sokom od pečenja.
Pomešajte senf sa medom. U toku poslednjih 20 minuta pečenja meso više puta premažite ovom mešavinom. Pre no što počnete da sečete meso, ostavite ga „da se odmori“ najmanje 15 minuta.
Pomorandžu operite, obrišite i isecite na kriške. Pečenje služite sa kriškama pomorandže i po želji servirajte sa salatom od svežeg ili kiselog kupusa.

Vreme pripreme 190 minuta.

Izvor: Lisa

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.