Sastojci:
300gr mlevenog mesa
4 glavice crnog luka
2 zelene paprike
2 paradajza
peršun
2 šargarepe
1 kafena šolja pirinča
1 kašika mešavine začina
12 male kašike belog bibera
12 mlevene crvene paprike
4 češnja belog luka
150 ml mleka
2 kriške hleba
1 jaje
200gr brašna
150ml belog vina
ulje, so i mleveni crni biber
Priprema:
Kriške hleba iskidamo na parčad, stavimo u sud i prelijemo mlekom. U veći sud stavimo mleveno meso. Omekšalom hlebu istisnemo višak mleka i dodamo u sud sa mesom. Dodamo mešavinu začina, 2 češnja belog luka, pirinač, jaje, peršun. Posolimo, pobiberimo i sve dobroi zmešamo. Rukama formiramo ćufte uvaljamo u brašno i pržimo u tiganju na zagrejanom ulju.
Glavice crnog luka isečemo na rezance. Paprike i šargarepe, isečemo na kocke i pržimo na preostaloj masnoći od ćufti. Kada povrće omekša dodamo isečene paradajze i beo luk. Posolimo i promešamo.
Vatrostalnu činiju pouljimo i poredjamo povrće. Na povrće poredjamo ćufte. Prelijemo belim vinom i sa 300ml vode. Pečemo 60 min u rerni zagrejanoj na 210st.
Recept poslala:
Aleksandra Stojković
Niš

Komentari
Komentari