Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Parmezan piletina sa bosiljkom

Parmezan piletina sa bosiljkom

Parmezan piletina sa bosiljkom

Parmezan piletina sa bosiljkom4 veća komada pilećih prsa bez kostiju, 1 šolja svežih mrvica hleba, 1/3 šolje rendanog parmezana, 1 kašika peršuna, 150 g šunke, 90 g maslaca, 2 čena belog luka, 1 kašika vorčester sosa, 1 kašičica senfa u prahu
Za sos: 1/3 šolje maslinovog ulja, 1/4 šolje belog sirćeta, 1 čen belog luka, 1 šolja svežih listova bosiljka, 1/3 šolje pavlake za kuvanje, 1 žumanac, so, biber


U činiju pomešajte mrvice hleba, parmezan i peršun. Šunku sitno isecite i propržite na tiganju da postane hrskava, a onda istresite na papirni ubrus da se ocedi višak masnoće, pa je pomešajte sa mrvicama. Rastopite maslac u tiganju i dodajte mu beli luk, vorčester sos i senf. Izmešajte da se sastojci spoje i odmah sklonite sa vatre. Posoljene komade pilećih prsa uvaljajte najpre u smesu od maslaca, a zatim u izmešane mrvice. Mrvice dobro pritisnite sa gornje strane i piletinu složite u posudu za pečenje. Stavite otkriveno u rernu i pecite 25-30 minuta. Kada je piletina skoro gotova, napravite sos tako što ćete pomešati sve sastojke, osim žumanca. Uključite vatru i mešajte dok se ne ugreje. Kada se smesa zagrejala, dodajte žumanac i mešajte dok se sos ne zgusne, ali pazite da ne provri. Sklonite sa vatre, posolite i pobiberite po ukusu. Piletinu izvadite iz rerne, prelijte sosom i poslužite uz povrće po želji.

Izvor: Blic Žena

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.