Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Parfe nugatino

Parfe nugatino

Parfe nugatino

Parfe nugatinoZa parfe: šipka vanile, 500 ml mleka, 100 g šećera, 6 žumanaca, 250 ml slatke pavlake
Za nugatino: 125 g oljuštenih lešnika, 275 g šećera, ulje

Šipku vanile presecite uzdužno i prokuvajte je u mleku sa 100 g šećera. Kada proključa, sklonite s vatre i ostavite da mleko upije aromu. Žumanca umutite sa 110 g šećera. Izvadite vanilu iz mleka, ponovo ga zagrejte i, čim proključa, nekoliko kašika umešajte u žumanca. U jednom potezu izručite žumanca u mleko. Kuvajte na tihoj vatri uz neprestano mešanje dok se ne zgusne, ali pazite da ne proključa. Krem je gotov kada u njemu ostaje vidljiva linija od varjače. Sklonite sa šporeta i umešajte slatku pavlaku. Za nugatino lešnike osušite u rerni na 180 stepeni, a potom ih protrljate da im skinete kožicu. Od preostalog šećera i malo vode napravite karamel, te stavite lešnike na nauljenu podlogu i prelijte ih karamelom. Kada se ohladi i stvrdne, deo izdrobite i umešajte u ohlađen krem. Preručite u kalup i stavite u friz. Ostatak nugatina iskoristite za dekoraciju.

Izvor: Blic Žena

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.