Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Paprike u pavlaci

Paprike u pavlaci

Paprike u pavlaci

PAPRIKE U PAVLACI1 kg paprika, 500 g mladog sira, 1, 5 l mleka, so

Očistite kilogram paprika, najbolje somborke jer su sitnije i malo ljute. Paprike posolite iznutra, pa nakon desetak minuta ocedite od soka koje su pustile. Mladi sir izdrobite viljuškom i po potrebi posolite, pa njime napunite paprike do pola i složite uspravno u posudu u kojoj će stajati. Prokuvajte masnije mleko sa kašikom soli, pa dok je još toplo prelijte paprike i dobro zatvorite posudu. Kad se ohladi i prenoći stavite u frižider. Još tri puta na svakih pet dana odlijte višak tečnosti, pa prelijte novim posoljenim i prokuvanim mlekom, oko pola litra, opet da prenoće, pa u frižider. Nakon tri nedelje činija će biti puna čvrste pavlake. Paprike u pavlaci su savršene kao prilog ili salata.

Izvor: Blic Žena

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.