Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Paprike punjene pečurkama i ovsenim pahuljicama

Paprike punjene pečurkama i ovsenim pahuljicama

Paprike punjene pečurkama i ovsenim pahuljicama

Paprike punjene pečurkama i ovsenim pahuljicama2 velike crvene paprike, 150 g šampinjona, 1 manja paprika, 2 paradajza, 1 crveni luk, 2 čena belog luka, 2 kašike maslinovog ulja, so, biber, peršun, bosiljak, 2 dl pileće supe ili supe od povrća, 70 g ovsenih pahuljica, 60 g rendanog kačkavalja, 2 kašičice seckanog vlašca

Paprike prerežite uzdužno napola, očistite sredinu i sve mekane delove, ali ne i peteljku, jer će ona kod pečenja održati oblik paprike. Pečurke i papriku za nadev isecite na kockice. Paradajzu zarežite kožicu i uronite u kipuću vodu na jedan minut, zatim izvadite i stavite u hladnu vodu, ogulite, prepolovite, izvadite semenke i ostatak isecite na kockice. Na zagrejanom ulju kratko propržite seckani crveni i beli luk. Zatim dodajte pečurke, seckanu papriku i paradajz, sve prodinstajte i nalijte pilećom supom. Dodajte još ovsene pahuljice, iseckani peršun, so, biber i bosiljak. Polovine paprika napunite pripremljenim filom, pa ih stavite u posudu za pečenje i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta. Zatim narendajte kačkavalj i zapecite još deset minuta. Pečene paprike pospite seckanim vlašcem.

Izvor: Blic Žena

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.