2 velike crvene paprike, 150 g šampinjona, 1 manja paprika, 2 paradajza, 1 crveni luk, 2 čena belog luka, 2 kašike maslinovog ulja, so, biber, peršun, bosiljak, 2 dl pileće supe ili supe od povrća, 70 g ovsenih pahuljica, 60 g rendanog kačkavalja, 2 kašičice seckanog vlašca
Paprike prerežite uzdužno napola, očistite sredinu i sve mekane delove, ali ne i peteljku, jer će ona kod pečenja održati oblik paprike. Pečurke i papriku za nadev isecite na kockice. Paradajzu zarežite kožicu i uronite u kipuću vodu na jedan minut, zatim izvadite i stavite u hladnu vodu, ogulite, prepolovite, izvadite semenke i ostatak isecite na kockice. Na zagrejanom ulju kratko propržite seckani crveni i beli luk. Zatim dodajte pečurke, seckanu papriku i paradajz, sve prodinstajte i nalijte pilećom supom. Dodajte još ovsene pahuljice, iseckani peršun, so, biber i bosiljak. Polovine paprika napunite pripremljenim filom, pa ih stavite u posudu za pečenje i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta. Zatim narendajte kačkavalj i zapecite još deset minuta. Pečene paprike pospite seckanim vlašcem.
Izvor: Blic Žena

Komentari
Komentari