3 kg babura, 5 kg kupusa, 1 kg zelenog paradajza, 600 ml 9% sirćeta, 2 l vode, 3 kašike soli, 2 kašike šećera, 1 kašičica vinobrana, 1 kesica bibera u zrnu
Kupusu odstranite spoljne listove, izrendajte ga i malo posolite, pa ostavite da omekša i pusti sok. U odgovarajućoj posudi pomešajte sirće, vodu, so, šećer i vinobran i stavite da proključa. Presolac kuvajte oko sedam minuta i ostavite ga da se potpuno ohladi. Paprike operite, izvadite semenke i ostavite da se ocede. Ručno stiskajte kupus da se odstrani što više soka, pa punite paprike. Otvor paprika zatvarajte malim zelenim paradajzom, pa ih slažite u sterilisane, ohlađene staklene tegle. Babure sa kupusom i zelenim paradajzom prelijte hladnim presolcem, dodajte biber u zrnu i pritisnite plastičnom mrežicom. Zatim tanjirićima pokrijte tegle i ostavite ih preko noći. Sutradan dolijte tegle tako da nivo presolca bude iznad paprika. Zatvorite tegle i sklonite na hladno i tamno mesto.
Izvor: Blic Žena

Komentari
Komentari