Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Paprike punjene kupusom i zelenim paradajzom

Paprike punjene kupusom i zelenim paradajzom

Paprike punjene kupusom i zelenim paradajzom

PAPRIKE PUNJENE KUPUSOM I ZELENIM PARADAJZOM3 kg babura, 5 kg kupusa, 1 kg zelenog paradajza, 600 ml 9% sirćeta, 2 l vode, 3 kašike soli, 2 kašike šećera, 1 kašičica vinobrana, 1 kesica bibera u zrnu

Kupusu odstranite spoljne listove, izrendajte ga i malo posolite, pa ostavite da omekša i pusti sok. U odgovarajućoj posudi pomešajte sirće, vodu, so, šećer i vinobran i stavite da proključa. Presolac kuvajte oko sedam minuta i ostavite ga da se potpuno ohladi. Paprike operite, izvadite semenke i ostavite da se ocede. Ručno stiskajte kupus da se odstrani što više soka, pa punite paprike. Otvor paprika zatvarajte malim zelenim paradajzom, pa ih slažite u sterilisane, ohlađene staklene tegle. Babure sa kupusom i zelenim paradajzom prelijte hladnim presolcem, dodajte biber u zrnu i pritisnite plastičnom mrežicom. Zatim tanjirićima pokrijte tegle i ostavite ih preko noći. Sutradan dolijte tegle tako da nivo presolca bude iznad paprika. Zatvorite tegle i sklonite na hladno i tamno mesto.

Izvor: Blic Žena

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.