1/2 kg kora za pitu, 400 g zamrznutog spanaća, 1 l vode, 2 kašike soli, 1 ½ šolje palente, 6 jaja, 1 šolja kisele vode, 1/2 šolje ulja, 1 šolja jogurta
Spanać stavite da se kuva u vodi kojoj ste dodali so. Kada se spanać otopi dodajte mu palentu i mešajte da se sve lepo sjedini. Skinite sa vatre i dodajte mineralnu vodu, ulje i jogurt mešajući da se što pre rashladi. Jaja umutite penasto i u njih polako dodajte smesu od spanaća i palente. Pleh nauljite i slažite pitu tako da prvo stavljate dva lista, a onda nadev i tako dok ne potrošite sav materijal. Gornje kore malo poprskajte mineralnom vodom i narežite na kocke kako se ne bi tokom pečenja pita previše dizala. Pecite na 200 stepeni oko 35 minuta.
Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari