Za oko 20 komada: paket kora za gibanice, 4 tikvice, dve, tri kašike seckanih listova sveže nane, 150 g fete, čen belog luka, kašika maslinovog ulja, so i biber.
U većem tiganju, na umerenoj temperaturi, zagrejte ulje i kratko propžite celi ali oljušten čen belog luka, pazeći da ne zagori. Dodajte tikvice, isečene na kockice i dinstajte 20 minuta, stalno pomerajući tiganj na ringli. Uklonite čen belog luka a dinstane tikvice pobiberite i preručite u drugu posudu. Dodajte seckanu nanu i fetu i promešajte. Listove kora prepolovite da dobijete 20 komada. Svaki komad raširite na radnu površinu, u sredinu položite vršnu kašiku fila i uvijte da dobijete paketić u obliku trougla. Ovako pripremljene paketiće premažite maslinovim uljem, ređajte u pleh i pecite 25 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Izvor: Novovsti

Komentari
Komentari