Za 4 osobe: 4 veća patlidžana, 1 kg paradajza, 2 sveže ljute papričice, 2 manje glavice luka, 3 čena belog luka, 1,5 dl goveđeg bujona iz kocke, 2 kašike limunovog soka, veza peršuna, maslinovo ulje, so i biber
Dva paradajza isecite na 8 kolutova, a ostale iseckajte na kockice. Na vrelom ulju kratko ispržite seckani luk i izgnječeni beli luk, dodajte seckani paradajz, sačekajte da masa proključa i dinstajte pet minuta. Dodajte prethodno pripremljen goveđi bujon iz kocke, smanjite temperaturu i kuvajte 10 minuta. Dodajte limunov sok, seckani peršun, so i biber, promešajte i ostavite da se ohladi. Patlidžan po dužini isecite na 16 traka, posolite, prelijte uljem i pecite na roštilju 10 minuta sa svake strane. I ljute papričice ispecite, ohladite i oljuštite. Po dve pečene trake patlidžana položite na radnu površinu da formirate oblik krsta. U sredinu položite po komadić oljuštene, pečene ljute papričice i preko nje kolutić paradajza. Trake patlidžana preklopite i formirajte paketić, učvrstite ga čačkalicom da se ne otvori, poprskajte maslinovim uljem i pecite na roštilju još tri minuta sa svake strane. Služite prelivene pripremljenim sosom od paradajza.
Izvor: Novovsti
Komentari
Komentari