Sastojci za testo: 125 g šećera, 4 jaja, 80 g brašna, kašičica praška za pecivo, 40 g gustina, 40 g kakao praha i šećer za posipanje. Za fil: 150 g malina, 3 lista belog želatina, 70 g šećera, 400 ml slatke pavlake i šećer u prahu za posipanje.
Belanca umutite sa četiri kašike hladne vode, postepeno dodajte šećer, jedno po jedno žumance i dobro sjedinite. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, gustinom i kakaom, pa varjačom umešajte u smesu sa jajima. Testo sipajte u pleh obložen kolačarskim papirom i pecite u rerni na 200 stepeni oko 12 minuta. Pečenu koru izvadite iz pleha, položite na kuhinjsku krpu posutu šećerom, urolajte i ostavite da se ohladi. Za to vreme listove želatina otopite u hladnoj vodi i umutite šlag od slatke pavlake i šećera. U malu šerpu stavite oceđen želatin, dodajte tri kašike šlaga, promešajte i kratko otopite na umerenoj temperaturi, a zatim pomešajte sa ostatkom šlaga. Razvijte rolat, nafilujte šlagom, rasporedite maline, ponovo urolajte i ostavite da se hladi u frižideru najmanje tri sata. Pre serviranja pospite šećerom u prahu i ukrasite malinama.
Izvor: Novovsti

Komentari
Komentari