Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Osvežavajući rolat sa malinama

Osvežavajući rolat sa malinama

Osvežavajući rolat sa malinama

Osvežavajući rolat sa malinamaZa biskvit:
6 jaja
125 g šecera
80 g brašna
60 g skroba
Za krem:
8 listica želatina
500 g malina
500 g posnog sira
100 g šecera
3 kašike soka od limuna
1 kašika šecera u prahu

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Pleh obložite masnim papirom. Razbijte jaja pa odvojte belanca od žumanaca. 2 Belanca izmiksujte sa 40 g šecera u sneg, a žumanca, 4 kašike vruce vode i 85 g šecera izmiksujte u svetao krem. Izmešajte brašno i skrob, prosejte na krem, dodajte sneg pa sve dobro izmešajte. Smesu razmažite na pripremljeni pleh i pecite 12-15 minuta. Iskrenite biskvit na krpu posutu šecerom, papir premažite vodom i pažljivo maknite. Rolat zatim smotajte pomocu krpe i ostavite da se tako ohladi. Želatin natopite u dosta vode da omekša.

Maline proberite, 250 g izmiksujte i propasirajte. Odmerite 150 g dobijenog pirea pa ga izmešajte sa sirom i šecerom. Zagrejte sok od limuna, u njemu rastopite omekšali želatin, umešajte sve u krem od sira i malina, stavite u frižider. Odmotajte rolat. Krem promešajte i razmažite ga po testu cim pocne da želira. Od ostalih malina nekoliko komada stavite na stranu, ostatak raspodelite po kremu, rolat opet smotajte i ostavite ga u frižideru 3 sata. Pre posluživanja ostatak pirea od malina izmešajte sa šecerom u prahu, pa ga namažite dekorativno preko rolata.

Izvor: Lisa

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.