Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Njoke sa pečurkama i sosom od paradajza

Njoke sa pečurkama i sosom od paradajza

Njoke sa pečurkama i sosom od paradajza

50 g sušenih šampinjona
1 kg kuvanog krompira
so
100 g griza
jaje
žumance
oko 150 g brašna
800 g paradajza
glavica crnog luka
čen belog luka
2 kašike maslinovog ulja
list lovora
kašičica sušene majčine dušice
biber

Pečurke ostavite u 200 ml tople vode oko 30 minuta da omekšaju. Krompir operite, kuvajte oko 25 minuta u posoljenoj vodi, ocedite i sačekajte da ispari. Ogulite krompir, pa ga dok je još vruć ispasirajte. Ostavite da se ohladi. Procedite pečurke. Tečnost sakupite. Pečurke iseckajte. Krompir pomešaajte sa grizom, jajetom, žumancetom, pečurkama i solju. Dodavajteonoliko brašna koliko je potrebno da nastane homogena masa. Napravite rolnice, pa secite njoke debljine 2–3 cm. Paradajz prelijte vrelom vodom, skinitekožicu, očistite ga i iseckajte na kocke. Očistite crni i beli luk i iseckajte. Ulje zagrejte u šerpi. Luk dinstajte sa lovorovim listom. Dodajte paradajz i vodu u kojoj su stajale pečurke, pa sve ostavite 15 minuta na tihoj vatri da kuva. Izvadite list lorbera, sos začinite solju, biberom i majčinom dušicom. U posoljenoj vodi kuvajte njoke oko pet minuta. Procedite ih i ostavite da se dobro ocede. Njoke servirajte tople sa sosom. Po želji, ukrasite majčinom dušicom.

Izvor: Lisa

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.